Uygun ekipmana sahip kendi fotoğraf stüdyonuza sahip olmak, zanaatlarıyla profesyonel olarak ilgilenmek isteyen çok sayıda fotoğrafçının beyan edilen hedefidir. Hobi ya da amatör fotoğrafçı stüdyo denilince akla ilk başta gerekli ekipmanlarla ilgili bir takım sorular geliyor .
Ekipmanın özü genellikle yapay ışıktır veya daha kesin olmak gerekirse, performansı ile herhangi bir aydınlatma durumunu taklit etmenizi sağlayan stüdyo flaşıdır. Ancak hangi flaş doğru, hangi performansa sahip olmalı ve bu, işi ve fotoğraf sonuçlarını nasıl etkiler? Aşağıdaki genel bakış, fotoğrafçıların doğru stüdyo flaşlarını satın alırken karar vermelerini çok daha kolaylaştıracaktır.
Fotoğraf makinesinin speedlite olarak da bilinen harici flaşı ile stüdyoda istenilen ışık efektleri kolayca elde edilemez mi? Sonuçta, böyle bir flaşla, onu nispeten kolay bir şekilde serbest bırakabilirsiniz, yani. kameradan kopuk.
Klipsli flaşların stüdyoda kullanılması kesinlikle mümkün ancak stüdyo flaşlarına göre bariz farklar var . İkincisi, önemli ölçüde daha fazla enerjiye sahiptir. Bu genellikle watt- saniye (Ws) olarak verilir. Diyafram kapalıyken fotoğraf çekmek istiyorsanız veya daha geniş alanları aydınlatmak istiyorsanız, bazı klipsli flaşların gücü yeterli değildir. Ortalama bir stüdyo flaşının enerjisi ise çoğu uygulama için kolaylıkla yeterlidir. Stüdyo flaşının ikinci büyük avantajı, ışık şekillendiricilerle uyumlu olmasıdır . Standart bir süngü sayesindefotoğrafçılar ışığı, fotoğrafta maksimum etki elde edilecek şekilde şekillendirir.
Daha önce de belirtildiği gibi, stüdyo flaşlarının maksimum çıkışı watt saniye olarak verilir. Sayı ne kadar yüksek olursa , flaş o kadar güçlü ve fotoğraftaki etkisi o kadar parlak olur. Ayrıca belirtilen güç ile yayılan ışığın menzili artar.
Ancak bazıları bu konuyla ilk kez ilgilenen fotoğrafçı için flaşın ne kadar güce ihtiyacı var? Genel olarak, bu söylenemez, sonuçta her şey kullanım yerine ve kullanım türüne bağlıdır . Kısa mesafeden ve açık diyaframla fotoğraf çekmeyi seven portre fotoğrafçıları örnek olarak kullanılabilir. Kendilerini bunlar arasında sayanlar genellikle 100 veya 200 watt saniye civarında daha düşük çıkışlı stüdyo flaşlarıyla geçinirler.
Fotoğrafçılar ise açık havada, yani lokasyonda çalışmayı severler ve daha geniş alanları doğru bir şekilde aydınlatmak ve daha küçük bir diyafram kullanmak isterler, bu nedenle mümkün olduğunca fazla güce ihtiyaç duyarlar . Fotoğrafçıların, mesafeyi ikiye katlarsanız ışığın dört kat azaldığını hatırlamaları gereken yer burasıdır. Benzer şekilde, bir f-stop more kullanmak , ışığın yalnızca yarısının sensöre ulaşacağı anlamına gelir.
Yukarıdakilerden, mükemmel stüdyo flaşının büyük ölçüde tipik uygulamasına bağlı olduğu sonucu çıkar . Örneğin, mümkün olan en büyük alan derinliğiyle çalışan makro fotoğrafçılar maksimum flaş çıkışına ihtiyaç duyarken, portre fotoğrafçıları genellikle çok daha az alanla idare eder.
Fotoğrafçılar bir veya daha fazla stüdyo flaşına yatırım yapmak istiyorsa ve hangi modelin doğru olduğundan hala emin değillerse, maksimum esnekliğin büyük bir avantaj olabileceğini unutmamaları gerekir. Bu , flaş performansının belirli bir serbestliğe izin vermesi gerektiği anlamına gelir. Ayrıca stüdyo flaşının sadece kabloyla mı yoksa pille mi kullanılabileceğini kendinize sormalısınız . Fotoğrafçılar, belki de farklı güçte iki veya daha fazla flaş satın alırlarsa, birbirleriyle uyumlu olduklarından emin olmaları gerekir . Bu sadece iletişim için geçerli değildir, yani flaşların uzaktan tetiklenmesi, aynı zamanda farklı ışık şekillendiricilerin kullanımı için .
Kendi fotoğrafınız için doğru varyantları hassas ve hızlı bir şekilde bulmak için ışık danışmanını kullanmanız önerilir . Bu sadece yaratıcı kişilerin ışığı kendi stüdyolarında kurmalarını desteklemekle kalmaz, aynı zamanda uygun ekipman önerileri de sunar . Özetle, doğru performansla ideal stüdyo flaşına giden yolun uzun olmadığı, kısa sürede kendi yaratıcı fotoğrafçılığınızda yeni bir sayfa açabileceği söylenebilir.